Dictionar vise-Home           Explicare vise          Psihanaliza vise           Amintire vise         Semnificatie vise         Simboluri vise         Vise premonitorii     
 
LITERA DICTIONAR

A     M
B     N
C     O
D     P
E     R
F     S
G     T
H     U
I     V
L     Z

     


                

                                     Vise premonitorii

          
 


         Din momentul in care visul este ingrijorator sau pune in scena un eveniment dramatic, se pune intrebarea „Este el premonitoriu"? Sigur, visele ce anunta viitorul exista si starea de vis predispune la experiente premonitorii (citez numeroase cazuri in lucrarea Les Reves et Uau-delâ). Dar cel care viseaza nu trebuie sa se ingrijoreze peste masura! Pentru inceput, trebuie sa se admita ca nu se poate niciodata sti dinainte daca un vis este sau nu premonitoriu. Doar realizarea ulterioara a evenimentului confirma ca persoana respectiva a avut o pre-monitie.
         Câteva criterii permit deosebirea unui vis premonitoriu de un vis nelinistitor:
• Relatarea visului trebuie sa comporte amanunte precise care se amesteca cu detalii ale realitatii (culori, trasaturi ale fetei, situatii neasteptate, locuri geografice, cifre, nume etc.)
• Respectiva persoana nu trebuie sa fi avut cunostinta de eveniment printr-uh alt mijloc. Cu alte cuvinte, evenimentul trebuie sa fie total imprevizibil. A visa ca propriul bunic va muri, in cazul in care el este bolnav, lucru stiut, nu este o premonitie. Dar a visa ca bunica, aflata in spital, a pus pe pat, alaturi de ea, o alta perna de un verde pal... poate anunta intr-adevar decesul unei alte persoane din familie. Pur si simplu, pentru ca nu este logic ca perna aceasta sa se afle acolo... Evenimentul unui vis premonitoriu trebuie sa fie rar, extraordinar, improbabil. Ipoteza intâmplarii sau a coincidentei trebuie sa fie respinsa in mod vadit. Evenimentul nu trebuie nici sa corespunda unei dorinte ascunse a persoanei care viseaza.
in sfârsit, visul trebuie sa fi fost povestit unui tert care serveste de martor si acest lucru, evident, sa aiba loc inainte ca evenimentul sa se produca. A spune dupa cele intâmplate „visasem", nu constituie o dovada de premonitie.
         Nu gasiti in acest dictionar de vise cuvântul pe care-l cautati?
         Exista tot atâtea vise câte cuvinte in limba franceza...]. Imposibil sa fie citate toate, ar trebui o enciclopedie in mai multe volume... Daca nu gasiti cuvântul pe care-l cautati nu intrati in panica! Duceti-va la lista de la sfârsitul lucrarii sau mai bine cautati un sinonim, facând asocieri personale.
Daca interpretarea propusa aici nu pare sa se potriveasca in cazul dvs., nu inseamna ca ea este gresita; inseamna ca sunteti in drept sa atribuiti unei imagini sau unui simbol o semnificatie care va este proprie. Nu ezitati deci sa luati un creion si sa va notati pe aceasta carte, ideile, sugestiile, ipotezele voastre: acest dictionar va apartine la fel ca si visele, el deschide portile unei singure imparatii intotdeauna misterioasa, cea a lumii interioare.