Dictionar vise-Home           Explicare vise          Psihanaliza vise           Amintire vise         Semnificatie vise         Simboluri vise         Vise premonitorii     
 
LITERA DICTIONAR

A     M
B     N
C     O
D     P
E     R
F     S
G     T
H     U
I     V
L     Z

     


                

                                   Explicare vise

          
 


        Cei care se ocupa de explicarea viselor spun ca daca un om traieste 75 de ani si doarme 8 ore din 24, atunci pe parcursul vietii sale el va visa, în total, nu mai putin de 10 ani. Chiar si din acest motiv, visele sunt foarte importante pentru existenta fiecaruia dintre noi. De aceea visele trebuie cunoscute în profunzimea lor, tocmai pentru a ne orândui mai bine viata.
        De altfel, în lumea psihologilor si a psihiatrilor se spune ca visul nu este altceva decât o cale discreta si politicoasa de transmitere a adevarului. Or, adevarul transmis prin vis poate sa îngrijoreze sau sa produca teama. Din aceasta cauza unele vise neplacute nu sunt retinute si, deci, nu ni le putem explica în dimineata urmatoare.
        S-au facut mai multe clasificari ale viselor, cea mai importanta fiind cea care împarte visele în doua: vise care fac prevestiri si vise care transmit avertismente. Cele mai multe vise prevestesc ceva persoanei care viseaza. Fireste ca visul depinde de starea de sanatate a celui care viseaza, de starea sufleteasca si psihica, precum si de conditiile sale de viata.
        Dar nu numai omul viseaza, ci si animalele. Mai ales mamiferele, dar si pasarile si crocodilii. S-a dovedit ca pestii, viperele, serpii nu au vise, desi dorm foarte mult.
Explicarea viselor oamenilor a devenit, cu timpul, o adevarata stiinta. Doua recomandari sunt importante în interpretarea unui vis: a) sa te opresti asupra a ceea ce e clar si important din acel vis si sa lasi deoparte elementele neclare, iute trecatoare, mai putin conturate; b) sa faci legatura între elementele visului, mesajul visului, experienta ta de viata si traditiile comunitatii, ale poporului caruia îi apartii.
        Traditiile explicarii viselor sunt foarte importante pentru ca ele au fost elaborate de poporul tau dupa o experienta de sute si mii de ani si nu
oricum, ci pe un anumit relief, sub un anumit cer cu stele, consumând o anumita hrana si având o anumita factura psihica. Visul este, fara îndoiala, influentat si de realitatea în care te afli, dar nu trebuie uitate si traditiile altora, ale unor popoare vechi sau ale unor puternice culturi. Nimeni nu a fost si nu va fi singur pe lume...
        Acest dictionar de vise va permite sa faceti adesea o comparatie privind explicarea viselor, fapt ce va va ajuta foarte mult în deslusirea adevaratelor sensuri si prevestiri sau avertismente continute de acestea.