Dictionar vise-Home           Explicare vise          Psihanaliza vise           Amintire vise         Semnificatie vise         Simboluri vise         Vise premonitorii     
 
LITERA DICTIONAR

A     M
B     N
C     O
D     P
E     R
F     S
G     T
H     U
I     V
L     Z

     


                
                                     Amintire vise

          
 


     
CUM SA VA REAMINTI MAI BINE VISELE
Toata lumea viseaza, fara exceptie. Dar unele persoane nu-si aduc aminte ce au visat. Din mai multe motive. Poate ca acest domeniu nu-i intereseaza. Cu alte cuvinte, daca doriti sa va amintiti visele, nu uitati ca dumneavoastra „cereti" acest lucru, deoarece credeti ca intelegerea imaginilor nocturne poate avea o anume importanta. Prima tehnica de memorizare consta in afirmarea motivatiei viselor: Doriti sa va cunoasteti mai bine? Acceptati sa va schimbati, sa evoluati? Doriti sa discerneti mai bine prezentul sau viitorul? Asteptati niste sfaturi? Toate motivele sunt bune cu conditia sa nu reduceti interpretarea viselor la ceva masinal.
Atentie la somnifere!
Tranchilizantele, somniferele sau alte medicamente de acest tip impiedica memorarea viselor, deoarece modifica fazele somnului. Visele au loc mai ales in
timpul somnului paradoxal si sunt mai usor de retinut cele care se formeaza in orele dinaintea trezirii. Daca va modificati ritmul somnului, va privati de amintirea imaginilor nocturne.
Notati-va visele
Sa aveti intotdeauna la indemâna, lânga pat, o foaie de hârtie si un creion pentru a nota frânturile de vis ce vor surveni când treceti de la o faza a somnului la alta. in acest moment, adica la fiecare 90 de minute, exista un scurt moment de trezire, suficient pentru a scrie câteva cuvinte. Cu putin antrenament, veti reusi. Sau, in loc sa tineti un „jurnal" al viselor, le puteti nota numai pe acelea care vi se par demne de tinut minte. Este deja un exercitiu bun!
inainte de a va cufunda in somn
Folositi autosugestia in momentele dinaintea adormirii (perioada hipnagogica) repetând o simpla fraza (dar dorinta trebuie sa fie sincera!): in aceasta noapte imi voi aminti visul sau in aceasta noapte voi visa o atare imagine si mi-o voi aminti la trezire. Aceasta metoda se dovedeste eficace pentru anumite persoane.
Nu va treziti brusc!
Nu va treziti brusc! Daca se poate, fara soneria ceasului si ramâneti in pat câteva minute in plus, timp necesar pentru a prelungi ambianta visului. Fara sa va miscati, fara sa va gânditi la ceea ce va asteapta, unele fragmente de vis pot reveni. in acest caz, duceti visul pâna la sfârsit, neincercând sa-l luati de la inceput, dar actionati secvential, respectând aceasta cronologie inversata.
Si daca in ciuda acestei tehnici nu reusiti sa va amintiti visele, scrieti totusi ceva, chiar daca ar fi vorba numai de starea in care v-ati trezit, senzatiile, impresiile. Fiind atenti la starile sufletului, veti sfârsi prin a va nota si imagini ale memoriei profunde.
In sfârsit, vorbiti cu altii despre ceea ce ati visat. Anumite cutume, in special in tarile mediteraneene, impun povestirea viselor dimineata, la micul dejun. Excelent exercitiu de memorie.
.
.