Dictionar vise-Home          Explicare vise          Psihanaliza vise          Amintire vise         Semnificatie vise         Simboluri vise        Vise premonitorii     
 
LITERA DICTIONAR

A     M
B     N
C     O
D     P
E     R
F     S
G     T
H     U
I     V
L     Z

     Dictionar de vise    Cosmar
        Si cosmarul este considerat tot un vis. Dar nu orice fel de vis, ci unul infricosator, urmat de o trezire brusca si, adesea, de o stare de groaza. In general, cosmarurile se impart in doua categorii: 1) cele in care apar lucruri sau fiinte inspaimantatoare, precum fiare salbatice, serpi, moluste, caracatite, balauri, rechini, soparle, alte creaturi urate si agresive etc.; 2) persoana care are un cosmar se viseaza intr-o situatie limita: urmeaza sa fie impuscata, cade de la inaltime, se afla pe marginea unei prapastii, urmeaza sa fie spanzurata, nu poate iesi dintr-o cladire in flacari, se afla prizoniera intr-un tunel sau intr-o mina etc. Cosmarurile au o semnificatie negativa si adesea sunt socotite ca prevestitoare de tot ce poate fi mai neplacut, adica moarte, boala grea, suferinta, deziluzii grave. Exista insa si altfel de explicatii. De exemplu, aparitia in vis a unei fiare salbatice inseamna vesti bune. Daca fiara apare din ape, vestile vor fi negative. O alta explicatie: daca te visezi urmarita de o fiara, inseamna ca ai o dorinta fierbinte pe care o tii secreta. Evident, ai vrea sa-ti implinesti aceasta dorinta. Alt cosmar: caderea de pe un loc inalt. Acest vis simbolizeaza faptul ca persoana care viseaza e nelinistita, are frica fata de o situatie grea cu care trebuie sa se confrunte. Prabusirea mai poate insemna si dificultati in viata de zi cu zi. Explicatii mai vechi date visului cu cadere de pe un loc inalt: caderea prevesteste pierderea mintilor. Caderea de pe o stanca in apa marii inseamna un scandal amoros. Daca visezi ca ai cazut si esti ra$it, semn e ca prietenii tai se vor imputina, iar cei din jur nu prea vor dori sa aiba de-a face cu tine.        Alte simboluri cu aceeasi litera din dictionar de vise :

        Cosnita : De vei visa o cosnita plina cu de toate, semn de viata indestulata este. O cosnita goala nu poate insemna decat lipsuri, saracie, stramtoare financiara.
/a>

        Cotofana : Visul acesta are semnificatie doar pentru traditia occidentala. Este un vis ce prevesteste unele probleme in viata de familie sau cu prietenul ori sotul.